Tu si hlavne milovníci kakaa prídu na svoje. Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej reopubliky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spoločne s citrusy, banány a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. pri fermentácii vzniká typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. správne šetrné praženie ďalej umocní chuť a vôňu. Upraženej bôby sú rozdrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla. Potom sú pomleté na jemný prášok Zloženie: obsah kakaového masla: 11% Obsah: 150g Krajina pôvodu: Dominikánska republika Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 1409kJ / 339kcal tuky 11,0g z toho nasýtené mastné kyseliny 6,9g sacharidy 14,5g z toho cukry 0,3g vláknina 34,7g bielkoviny 28,1g Soľ.
Konzistencia |
ostatné |
Sekce PZ |
Čokoláda |
Sekcia |
Čokoláda |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Zložka |
Kakao |
Značka |
Bio nebio s. r. o. |