V kuchyni využívaný ako veľmi kvalitný škrob. Kuzu je pnúca rastlina podobná vínnemu kríku. Jeho koreň je veľmi tuhý a má obrovskú silu, dokáže prerásť aj skalou. Škrob získaný z tohto koreňa má významné liečebné účinky. Použitie: zahusťovanie jedál (bežne ako škrob) úprava omáčok polievok dezerty sladké jedlá úprava ovocia a jeho neutralizácia Obsah: 50g Krajina pôvodu : Japonsko Návody na prípravu: Na jednu šálku tekutiny rozdrvte asi 1–2 lyžičky kuzu, rozpustite v studenej vode a potom pridajte do polievok, omáčok, pudingov a za stáleho a pomalého miešania varte na miernom plameni kým nespriehľadní. Lyžičku kuzu rozmiešame v troške studenej vody, nalejeme do vriacej vody a varíme za stáleho miešania, až sa tekutina spriehľadní. Podávame vlažné 2x - 3x denne, vždy mimo jedla (pol hodiny pred alebo hodinu po jedle). Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1454 kJ/342 kcal Tuky 0,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g Sacharidy 84,7g z toho cukry 0g Bielkoviny 0,3g Soľ 0,05g.
Sekce PZ |
Ďalšie prísady |
Sekcia |
Zdravá výživa |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Zložka |
Škrob |
Značka |
Sunfood |