Pri výrobe (fermentácii) švestiček Umeboshi vzniká ako odpadový produkt červená voda ume-su, čiže umeocet. Pri modernom spôsobe výroby sa nakladajú nesušené slivky, aby zostalo viac tekutiny. Z chemického hľadiska ale s octom nemá nič spoločné. Umeocet má slanokyselou chuť a aj keď má v názve slovo ocot skôr nám pokrm osolí než okyslí. Obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, enzýmov a vitamínov vo vstrebateľné podobe Umeocet používame v kuchyni na dochucovanie akéhokoľvek jedla (polievky, omáčky, strukoviny) dá sa použiť aj do šalátov a dresingom. Proste kamkoľvek podľa fantázie. Krajina pôvodu: Japonsko.
Konzistencia |
tekuté prípravky |
Sekce PZ |
Zdravá výživa |
Sekcia |
Zdravá výživa |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Značka |
Sunfood |