Lyofilizovaný ananás , teda ananás sušený mrazom, prechádza procesom, pri ktorom je ovocie prudko zmrazené a následne pomaly sušené vo vákuu. Tu dochádza k odstráneniu 95% vody a tiež kyseliny octovej. Lyofilizované ovocie si zachováva svoju chuť, vôňu, štruktúru i prirodzenú farbu, ale aj vitamíny, živiny a minerály bežne obsiahnuté v čerstvom ovocí. Pokiaľ mrazom sušené ovocie správne skladujete, má dlhú trvanlivosť. Mrazom sušený ananás si uchováva vlastnosti čerstvého ananásu s príjemným chrumknutím.
parametry |
{"urcenie":{"param_name":"Určenie","val":"Pre mužov, Pre ženy"},"vyzivove_smery":{"param_name":"Výživové smery","val":"Vegánsky"},"zlozka":{"param_name":"Zložka","val":"Ananás (Ananas comosus L.)"},"konzistencia":{"param_name":"Konzistencia","val":"Suchý"}} |