Etiópia je považovaná za kolísku kávy arabika. Káva z južnej oblasti Yirgacheffe sa pestuje vo výške 1800 až 2100 m. Jedná sa o premytú kávu, ktorá pochádza zo spracovateľského závodu Reko v Kochere. V období zberu sem priváža svoju úrodu až 850 drobných pestovateľov, ktorí nemajú zariadenia na spracovanie kávových zŕn. Komplexná káva výraznej chuti i vône pripomínajúca exotické ovocie s čokoládovými tónmi. Telo je bohaté, acidita delikátna. Príprava: hrubosť mletie prispôsobte zvolenému spôsobu prípravy kávy. Na 1 porciu použite najmenej 2 zarovnané kávové lyžičky (cca 7g) mletej kávy. Kávu zalievajte horúcou vodou o teplote 93-94 °C. Po pomletí ju uschovajte v chlade a suchu, bez prístupu vzduchu. Krajina pôvodu: Etiópia Obsah : 150g.
Konzistencia |
ostatné |
Prioritní |
Kávy |
Sekce PZ |
Zdravá výživa |
Sekcia |
Čaje a kávy |
Skupina prodeje |
z01 - Caje a kavy |
Určenie |
unisex |
Značka |
OXALIS |