Svetoznáme gruzínskej a arménskej korenia Adžika očarujúce slabo pikantnou chuťou. Adžika je koreniace prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne, ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike. Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny, pri príprave pečených zemiakov i zeleniny. Najlepšie vynikne, ak korenie zmiešame s olejom a necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť Adžika prejde do oleja, a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu Adžika a baklažánu alebo patizón. Paprika, koriander, cesnak, pískavica, soľ (max. 15%), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.
Prioritní |
Normální trávení |
Sekce PZ |
Žalúdok |
Sekce VV |
Zdravie |
Skupina prodeje |
z41 - Doplnky stravy |
Určenie |
unisex |
Varianta |
100 g |
Zložka |
Vavrín pravý (Laurus nobilis) |
Značka |
Salvia Paradise |
konzistencia |
prípravky v práškovej forme |