Kari je koreniace prípravok, ktorý sa najčastejšie využíva v indonézskej, thajskej, čínske, a predovšetkým v indickej kuchyni. Je tradičnou súčasťou medzinárodnej kuchyne. Vôňa a chuť indického karí je výrazná po kurkume a štipľavá po korení. Najlepšie sa kombinácia tohto korenia využije v ryžových, kuracích a zeleninových zmesiach. použitie: Kari korenie je najčastejšie používané v kombinácii s ryžou. Najznámejší je kurča na karí s ryžou, ďalej je vhodné do polievok, smotanových omáčok, ale aj na ochutenie mletého mäsa a zeleninových zmesí. Kurča s ryžou na kari - n a dve porcie potrebujeme: 1-2 ks kuracích pŕs - podľa veľkosti, ½ šálky dlhozrnnej ryže, 1 šálka kuracieho vývaru, 1-1,5 lyžice kari indického, ½ lyžice mletého čili, 3 lyžice sekanej cibule, 2 lyžice mletého cesnaku, ½ lyžice sekanej červenej papriky. Postup: Kuracie vývar nalejeme do panvice wok, pridáme kuracie mäso a všetky ostatné ingrediencie okrem ryže. Za častého miešania zohrievame na miernom ohni. Akonáhle je kuracie mäso hotové, vyberieme ho z panvice tak, aby sme oddelili tekutinu. Ryžu pripravujeme podľa návodu na obale, časť odporúčaného množstva vody však nahradíme vývarom z panvice. TIP: Pre zjemnenie chuti možno pridať biely jogurt a smotanu. Kurkuma, korenie, senovka, fenikel, rasca, koriander, zázvor, cukor, soľ (max. 10%).
Sekce PZ |
Črevá |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Varianta |
100 g |
Zložka |
Čierne korenie (Piepor čierny, Piper nigrum) |
Značka |
Salvia Paradise |
konzistencia |
prípravky v práškovej forme |