Piri Piri je koreniaci prípravok, ktorý sa využíva v Mozambiku, Angole a rôznych častiach Afriky. Jedná sa o mierne ostré korenie, ktoré výborne dokresľuje chuť rôznych druhov mäsa a omáčok. Piri Piri má štipľavé a sviežu arómu. Chuť samotnej zmesi je cítiť po chilli papričkách - príjemne pikantné, celkovo vyvážená. Neobsahuje soľ. Piri Piri sa výborne hodí najmä do mäsových pokrmov. Doporučuje sa predovšetkým na grilované a mäsá na ražni či minútky, ďalej do mas mletých aj k príprave pečeného kuraťa. Mäso Piri Piri (4 porcie): 1 kg mäsa (kuracie, bravčové, hovädzie), 50 ml červeného vína, 100 ml olivového oleja, 3 polievkové lyžice Piri Piri, soľ podľa chuti. Postup: Olivový olej, červené víno, korenie Piri Piri a soľ zmiešame a necháme pár minút odstáť. Naporciované mäso naložíme do pripravenej omáčky aspoň dve hod. Pred rožněním či pečením v rúre. Pri grilovaní pravidelne potierame zvyškom omáčky. Mäso Piri Piri podávame so sviežim šalátom alebo s chrumkavým zemiakmi a napr. Cesnakovým dipom. Cayenské korenie, paprika, cesnak, cibuľa, kardamóm, zázvor, oregano.
Prioritní |
Koření |
Sekce PZ |
Žlčník |
Sekce VV |
Zdravá výživa |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Varianta |
100 g |
Zložka |
Zázvor lekársky (Zingiber officinale) |
Značka |
Salvia Paradise |
konzistencia |
prípravky v práškovej forme |