Pohánková krupica je nejhruběji namletej pohánkovej zrnko. pohánka pre výrobu pohánkovej krupice je lúpaná mechanicky. Toto spracovanie je šetrné a vedie k zachovaniu výživových hodnôt pohánky. Pohánková krupica je zdrojom vitamínov skupiny B, fosforu, vápnika, železa a rutinu. Pohánka je prirodzene bezlepková potravina, ktorá je tiež ľahko stráviteľná. Pohánková krupica a využitie v kuchyni: Pohanková krupice úplne nahradí hrubú múku pšeničných a klasickú krupicu. Celiaci ho môžu použiť na prípravu detských kaší, cesta do halušiek, knedlí, lievancov, múčnikov a iných. obsah: 400 g Krajina pôvodu: Česká republika Výživové údaje v 100g: Energetická hodnota 1470 kJ bielkoviny 7,4g sacharidy 73,8g tuky 1,8g.
Sekce PZ |
Zdravá výživa |
Sekcia |
Zdravá výživa |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Zložka |
Pohánka obyčajná (Fagopyrum esculentum) |
Značka |
Šmajstrla |
konzistencia |
ostatné |