Ako používať Panko strúhanku Obaľovacia zmes podobná u nás používané strúhanke vytvára skvelú chrumkavú kôrku. Panko najčastejšie využívame pri príprave bravčového alebo hydinového peletovaného rezňa. Do Panka môžeme obaliť mäso, ryby, morské plody, huby či zeleninu. V Pank obaľujeme ako v klasickej strúhanke, teda v trojobale - hladkej múke, vajíčku a Paňko. Smažíme v rozpálenom oleji dozlatista. V receptoch sa niekedy stretneme s výrazom Panko strúhanka. Ide o japonskú strúhanku, ktorá má úplne rovnaké využitie ako naša známa klasická strúhanka. Japonská Panko strúhanka má však hrubšiu štruktúru a tým vyzerá ako drobné vločky. Na rozdiel od českej strúhanky, ktorá sa pripravuje zo starších rožkov, sendviča alebo svetlého chleba, ktorý sa nechá preschnúť a potom sa rozmixuje najemno, sa Panko vyrába z čerstvého bieleho chleba a pomelie sa alebo strúha nahrubo. A čím je japonská strúhanka v kuchyni tak zaujímavá? Hneď z dvoch dôvodov. Po prvé pri vyprážaní nenasiakne zďaleka toľko tuku a za druhé je výsledný pokrm oveľa chrumkavejšie. Názov Panko je odvodený z portugalského či španielskeho prekladu slova chlieb (pán) a japonskej prípony -ko, ktorá znamená múku. Panko strúhanka sa vyrába po celom svete, najmä však v ázijských krajinách. skladovaniePanko strúhanku presuňte do nádoby s tesniacim viečkom a skladujte na suchom a tmavom mieste pri bežnej izbovej teplote do 20 ° C. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Konzistencia |
sypané |
Sekce PZ |
Zdravá výživa |
Sekce VV |
Zdravá výživa |
Skupina prodeje |
z91 - Zdrava vyziva |
Určenie |
unisex |
Značka |
Wolfberry |