Olivový olej vyniká vysokým obsahom mononenasýtených mastných kyselín. Vedľa mononenasýtených tukov obsahuje olivový olej aj vitamín E a ďalšie živiny. Kvalita olivového oleja sa hodnotí podľa niekoľkých kritérií: kyslosti, vône, farby a chuti. Dôležitý je aj spôsob získavania oleja z olív. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochádza z prvého lisovania olív a má nízku kyslosť a jemnú vôňu. Získava sa iba mechanickou cestou - lisovaním za studena - bez použitie akejkoľvek chemickej rafinácie Použitie: Krétsky olej odporúčame používať v pokrmoch stredomorskej kuchyne, do šalátov, nátierok a zálievok a pre dochutenie polievok a pokrmov na konci varenia. Olej nepoužívajte na vyprážanie. Obsah : 500 mlKrajina pôvodu : Grécko Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 3700 kJ / 900 kcal Tuky 100 g z toho nasýtené mastné kyseliny 14,4 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Vláknina 0 g Bielkoviny 0 g Soľ 0 g.